Είναι γνωστό ότι το krav maga έχει δημιουργήσει και αναπτύξει διάφορες τεχνικές ανάλογα με την ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας ανθρώπων.

Άλλες ανάγκες  έχει ένας πολίτης, άλλες ένας αστυνομικός, άλλες ένας σωματοφύλακας , άλλες ένα στρατιώτης , και άλλες μια γυναικά και ένα παιδί.  

Έτσι λοιπόν τα παιδιά μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν διάφορους κίνδυνους όπως, καυγάδες με συνομήλικα παιδιά, εκφοβισμό από άλλα παιδιά ( bullying ), επίθεση από ενήλικα. Ένα παιδί χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπειρίας, μικρή σωματική διάπλασης ,ευαίσθητο ψυχικό κόσμο. Τα παιδιά διατρέχουν περισσότερου κινδύνους από τους ενήλικες, γι' αυτό θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια, την γνώση, να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κίνδυνο όποτε χρειαστεί. Τα παιδιά θα αποκτήσουν μέσα από το krav maga αυτοπεποίθηση, θα κτίσουν και θα αναπτύξουν ένα δυνατό σώμα , θα διασκεδάσουν και θα γυμναστούν μέσα (από τα παιχνίδια του krav maga) και θα αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν βίαια περιστατικά.  Δεν είναι πολυτέλεια να μάθουν τα παιδιά μας αυτοάμυνα είναι βασική ανάγκη.