Το Krav Maga είναι ένα σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας (επιβίωσης) το οποίο έχει γεννηθεί και αναπτυχθεί μέσα από την εμπειρία αληθινών μαχών. Μετά από τόσα χρόνια χρήσης στο πεδίο της μάχης έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα τακτικών μάχης το οποίο δουλεύει πολύ αποτελεσματικά.

Το Krav Maga δημιουργήθηκε για χρήση στο δρόμο όπου δεν υπάρχουν κανόνες, διαιτητές, κατηγορίες κιλών και ευ αγωνίζεσθε.

Σε πραγματικές επιθέσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν σου επιτεθούν ένας ή περισσότεροι αντίπαλοι, άοπλοι ή ένοπλοι. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αμυνθεί όταν δέχεται μία βίαιη επίθεση χωρίς να χρειάζεται να γίνει και αυτός εγκληματίας και να υπερβεί το νόμο της χώρας του. Το Krav Maga είναι ένα σύστημα τακτικών μάχης που μπορείς να το μάθεις εύκολα, να το διατηρήσεις και να το εφαρμόσεις ενστικτωδώς κάτω από συνθήκες πίεσης και έντασης.

Μετά από λίγο καιρό δεν σκέφτεσαι απλά αντιδράς αυτόματα. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία τεχνικών ακόμα και για τις ποιο δύσκολες καταστάσεις που μπορούμε να βρεθούμε, κάνοντας το ένα ολοκληρωμένο μαχητικό σύστημα.

Άλλα οφέλη είναι απόκτηση άρτιας φυσικής κατάστασης, Krav Maga και φυσική κατάσταση πάνε μαζί. Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις (μυαλό - τακτική - φυσική αντίδραση) και αποκτάμε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια.