Η πορεία μου στις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε πριν από πολλά χρονιά μαθαίνοντας καράτε,Box, kick boxing, Παγκράτιο παίζοντας σε αγώνες και παίρνοντας από το καθένα ξεχωριστά πράγματα και εμπειρίες.

Και για να μην παρεξηγηθώ για μένα όλες οι πολεμικές τέχνες έχουν πολύ καλά στοιχεία και όλες σου μαθαίνουν πράγματα.  Η ερώτηση που θα πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του είναι γιατί να μάθω αυτήν συγκεκριμένη  πολεμική τέχνη ? για ποιον λόγο  τι την θέλω ?,  και το κυριότερο αυτά τα οποία  μαθαίνω δουλεύουν ? θα με βοηθήσουν  σε ένα βίαιο περιστατικό ?  η απλά  είναι  μια κακόγουστη  χορογραφία  που το μόνο που θα κάνει  είναι  να με βάλει σε επιπλέον κίνδυνο με ότι συνεπάγεται. 

Το επόμενο που θα πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί είναι ,θέλω να κάνω πρωταθλητισμο να γίνω ο επόμενος Μοχαμεντ Αλι, η θέλω να μάθω αυτοάμυνα για να μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου αν χρειαστεί.

Έχοντας σκεφτεί όλα τα παραπάνω εγώ θα σας εξηγήσω γιατί να μάθεις krav maga.

1 Γιατί είναι ένα συχρονο σύστημα αυτοάμυνα και τακτικών μάχης το οποίο δημιουργηθηκε για να δώσει ρεαλιστικές λύσεις σε όλων των ειδών απειλών-επιθέσεων.

2 Γιατί δημιουργηθηκε για χρήση στο δρόμο, εκεί που δεν υπάρχουν κανόνες κατηγορίες κιλών  διαιτητές και ευ αγωνιζεσθαι,   δεν ξέρεις πόσοι και πως θα σου          επιτεθούν αν είναι ένοπλοι  η άοπλοι. 

3 Γιατί οι τεχνικές του είναι εξαιρετικά άπλες και αποτελεσματικες 

4 Η μάθησή του είναι εύκολη και η εκτέλεση τους φυσική ( γιατί βασίζεται στα αντανακλαστικα  του ανθρωπίνου σώματος )

5 Οι εκπαιδευομενοι μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ενα υψηλό επίπεδο ικανότητας  μέσα σε σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

    Σκοπός του είναι να προετοιμάσει τους ασκούμενους σε ρεαλιστικές επιθέσεις που μπορεί να δεχθούν σε οποιοδήποτε χώρο.

6 Γιατί η βασική αρχή του krav maga είναι πρόληψη, αποτροπή, αποφυγή και διαφυγή.  Οταν εμπλακώ σε μια συμπλοκή θα πρέπει  να τελειώσω την  μάχη όσο γίνετε πιο γρήγορα.

7 Γιατί είναι για όλους δεν χρειαζετε να εισαι γυμνασμένος και να κανεις θεαματικά πράγματα.

8 Γιατί εκτός απο την αυτοάμυνα, σε γυμνάζει,σου μαθαίνει τακτική , σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, και ξέρεις οτι μπορείς να εφαρμόσεις ολα αυτα που εχεις μάθει κάτω απο κατάσταση πιέσεις , έντασης, και στρες.    

9 Γιατί σε όλο τον κόσμο πολίτες, σώματα ασφαλείας, άνθρωποι που δουλεύουν στο χώρο τις ασφάλειας, στρατός, μαθαίνουν krav maga και το εμπιστεύονται στα        δύσκολα.

10 Γιατί ανεξάρτητα με ότι είχες κάνει στο παρελθόν με οποία πολεμική τέχνη η σπορ είχες ασχοληθείς το krav maga  θα σε κάνει να αναθεώρησης πολλά πράγματα όπως έκανε και σε εμένα και θα σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια !    

Μην περιμένεις άλλο ξεκινά με την Crete Krav maga Federation σημερα !!