Βλέπω στην πόλη μας να υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν εκπαιδευτές KravMaga και όχι μόνο.

Άνθρωποι που ξαφνικά από το πουθενά έπεσαν ελευθέρας από τον ουρανό και δηλώνουν όχι απλά  εκπαιδευτές άλλα  Expert, Master trainer, και άλλα μεγάλα λόγια  για να  προσεγγίσουν κόσμο στις σχολές τους.  

Ααα ( εμείς κάνουμε το αυθεντικό krav maga, εμείς κάνουμε το στρατιωτικό και άλλα τέτοια μεγάλα λογία.

Το ίδιο συμβαίνει και με το VIP PROTECTION ξαφνικά όλοι γίνανε εκπαιδευτές vip και διοργανώνουν σχολεία, σεμινάρια, και βγάζουν σωματοφύλακες, είναι τις μόδας τον τελευταίο καιρό.

Σχολεία 2-3 ημερών δηλαδή συνολικά 12-18 ώρες και μοιράζουν διπλώματα βγάζουν φωτογραφίες και τις ανεβάζουν στο facebook. (Μπράβο παιδί μου, συγχαρητήρια εύγε) .

Αναρωτήθηκαν ποτέ  όλοι αυτοί οι μαθητές του krav maga και του vip protection, από που έμαθαν αυτοί οι άνθρωποι και πως έγιναν εκπαιδευτές, ποιος ήταν ο δάσκαλος τους, ποια είναι η πηγή γνώσης τους, ποσά χρονιά εκπαιδεύτηκαν, πόσα χρόνια διδάσκουν, και αν έχουν δώσει ποτέ τους εξετάσεις για τον βαθμό τον οποίο δηλώνουν όλο καμάρι.

Αναρωτήθηκαν ποτέ όλοι αυτοί οι μαθητές, αν οι τεχνικές τις οποίες μαθαίνουν αν βγαίνουν στην πραγματικότητα, και γενικότερα αν είναι σωστή η γνώση που περνούν από το δάσκαλο τους, Αμφισβήτησαν ποτέ τους μια τεχνική που τους έδειξε ο (Master), η δουλειά ενός μαθητή είναι να τσεκάρει αν αυτό που έμαθε βγαίνει στην πραγματικότητα.

Με παίρνουν άνθρωποι τηλέφωνο που ενδιαφέρονται να μάθουν krav maga και με ρωτάνε φοβισμένοι αν θα κτυπήσουν γιατί λέει κάποιοι φίλοι τους πήγαν σε σχολές krav maga και έσπασαν  πλευρά, μύτες, δάχτυλα, κότσια, καλά δεν μιλάμε για μελανιάς και άλλους τραυματισμούς.

Κάποιοι από αυτούς  βάζουν τους μαθητές τους να πλακώνονται χωρίς καθόλου προστατευτικό εξοπλισμό, η βάζουν του μαθητές να κάνουν διάφορα (κόλπα), λέγοντας τους ότι σε προετοιμάζω για να είσαι έτοιμος για το δρόμο, με τα γνωστά αποτελέσματα.  Έτσι λοιπόν ο κόσμος αρχίζει να διαμορφώνει μια λανθασμένη εικόνα ότι έτσι είναι το krav maga.

Με όλα  αυτά που συμβαίνουν αποφάσισα να γράψω μερικά λόγια,  να πω στον κόσμο προσέξτε που εμπιστεύεστε την εκπαίδευση και τη ασφάλεια την δικιά σας και των παιδιών σας.

Μην εμπιστεύεστε και μην ακούτε τι σας λένε, κάντε την ερευνά σας, τώρα με το internet είναι πολύ εύκολο, δείτε τις πιστοποίησης που έχει αν και αυτές σχετικές είναι!!! Ρωτήστε τον ίδιο, τσεκάρετε τις απάντησης που θα σας δώσει, βεβαιωθείτε ότι ο εκπαιδευτής είναι πιστοποιημένος από μια γνήσια οργάνωση krav maga. 

Μην πάτε σε σχόλες μόνο και μόνο επειδή είναι στην γειτονιά σας, γιατί πάει κάποιος φίλο σας, η γιατί είναι πιο φθηνή η μηνιαία συνδρομή.

Δεν είναι όλα τα krav maga το ίδιο, υπάρχουν τεράστιες διάφορες από ομοσπονδία με ομοσπονδία, από εκπαιδευτή σε εκπαιδευτή. 

Σκοπός του krav maga είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές του να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ρεαλιστική απειλή ή επίθεση που μπορούν να δεχθούν στην καθημερινότητα τους κάνοντας τους εξυπνότερους, δυνατότερους, ικανότερους (όχι σακατεμένους), να μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους.

Όπως έλεγε και ο δημιουργός του krav maga Emrich "Imi" Lichtenfeld προπονηθείτε καλά, προπονηθείτε με ασφάλεια. 

Ψαχτείτε πριν πάτε σε κάποια σχολή, σε ποιον άνθρωπο θα εμπιστευτείτε την εκπαίδευση σας και την ασφάλεια σας.